Burkolás

Burkolás

Burkolás minden egyes épületben szükséges, hogy megóvja a falakat és az aljzatot a külső behatásoktól, valamint esztétikus külsőt biztosítson.
 
Két alapvető burkolatot különböztetünk meg, a hideg- és a melegburkolatot. Annak ellenére, hogy a burkolat nagyon nagy mértékben hozzájárul egy helyiség esztétikájához, nem szabad elfelednünk, hogy sok esetben az állagóvás is ezen áll vagy bukik. Ennek részleteit lentebb a hidegburkolás résznél bővebben kifejtjük.
 
Burkolás melegburkolati alapanyagokkal
Régebben léteztek bizonyos szabályok a meleg- és a hidegburkolat „helyére” vonatkozóan, napjainkban azonban már rengeteg formabontó megoldás létezik.
 
Mi is a melegburkolat? Egyszerűen fogalmazva, amire lábbeli nélkül rálép az ember és nem fázik a lába. Kicsit konkrétabban, a PVC-padló, a padlószőnyeg, a műgyanta, valamint a parketta és annak különböző fajtái, továbbá a napjainkban egyre népszerűbb parafa burkolat. Legyen szó hideg- vagy melegburkolatról, a burkolás szakszerűen kell, hogy történjen, megfelelő módon, megfelelő segédanyagokkal. Kizárólag ezzel biztosítható, hogy a burkolat tartós legyen. A burkolás éppen az a része az építkezésnek vagy a felújításnak, melybe nagyon sok hozzá nem értő belevág, hiszen olyan egyszerűnek tűnik. Ilyen esetben néhány hónap után újra el kell végezni a burkolás folyamatát, amikor a parketta hullámos lesz, a hőhidaknál elkezd penészesedni, illetve a fugarések kitágulnak és lehetetlen alaposan kitakarítani a helyiséget.
Sokkal egyszerűbb azonnal szakértő kezekre bízni a burkolás feladatát. A GÁÉV-2008 Kft. tapasztalt szakemberei esztétikus, jól funkcionáló burkolatot készítenek. Vegye fel velünk a kapcsolatot!
 
Burkolás hidegburkolati alapanyagokkal
A hidegburkolás alapanyaga egyszerűen szólva, minden, ami hideg érzetet nyújt, amikor hozzáérünk. Ez elképesztően széles skálát ölel fel.
 
Rengeteg típusú alapanyagból készülhet hidegburkolat, és felhasználóként valójában nem is kell tisztában lennünk mindezzel. Elegendő, ha tisztában vagyunk saját igényeinkkel, hogy hová milyen csempét, illetve padlólapot szeretnénk. Elég tudnunk, hogy milyen legyen a felszíne, a színvilága, a mintázata. A többit a GÁÉV-2008 Kft. burkolócsapata megtervezi, valamint a burkolás folyamatát elvégzi. Fentebb szó volt arról, hogy régen voltak íratlan szabályok a burkolatok helyével kapcsolatban. Csempét és padlólapot a fürdőszobába, konyhába, előtérbe, melegburkolatot a szobákba. A fejlett technológiának köszönhetően ezek a szabályok napjainkban már könnyedén áthághatók. A vízálló parketta típusoknak köszönhetően, akár a fürdőszobánkban is lehet parketta.
 
Szakszerű burkolás az állagóvás jegyében
Mint már említésre került, a szakszerű burkolás nemcsak az esztétika miatt fontos, hanem az épület szerkezetének megóvása miatt is.
 
Egy konkrét példa a fürdőszoba burkolás, és az előtte történő szakszerű vízszigetelés. Amikor valaki saját kezébe veszi a burkolás folyamatát szaktudás nélkül, nem mindig tudja, hogy milyen módon kell a vízszigetelést elkészíteni, sőt, olykor egy hozzá nem értő azzal sincs tisztában, hogy erre szükség van. A hidegburkolat mögé beszivárgó víz nemcsak a burkolatot teszi tönkre, hanem ennél jóval nagyobb problémákat okozhat. Ráadásul ez csak egyetlen példa volt a szakszerű burkolás szükségességére.
 
Ne kockáztasson! Bízza szakértő csapatra a burkolás folyamatát! A GÁÉV-2008 Kft.-nél várjuk jelentkezését.