Épületgépészet

Épületgépészet

Legyen egy épület bármilyen szép, valójában az épületgépészet teszi azt lakhatóvá, komfortossá. Éppen ezért nem mindegy, kire bízzuk az épületgépészet feladatát.
 
Épületgépészet révén lesz az épületben folyóvíz, csatorna, megfelelő hőmérséklet, megfelelő minőségű levegő. Ebből látható, hogy épületgépészet nélkül mit sem ér egy lakóház, vagy akár egy középület. A felsoroltakon kívül még érdemes megemlíteni, hogy valójában a villanyszerelés is az épületgépészet fogalomkörébe tartozik, és napjainkban mire is mennénk elektromos áram nélkül? Nagyobb kaliberű építkezéseknél olykor uszodatechnikára van szükség, ami szintén ebbe a témakörbe tartozik, valamint a megújuló energia is, tehát a napelem és a hőszivattyú.
 
Fűtéstechnika
Az épületgépészet nagyon fontos eleme a fűtésszerelés, azaz a fűtéstechnika.
 
Erre napjainkban már rengeteg megoldás létezik. Leggyakoribb megoldás a kondenzációs gázkazán, de egyre nagyobb teret nyernek a megújuló energiát felhasználó fűtési rendszerek.
Ebből világossá válik, hogy napjainkban a fűtésszerelés, illetve a teljes épületgépészet jóval összetettebb feladat, és több területen képzett szakembereket kíván meg. Elég ha csak arra gondolunk, hogy a fűtés- és hűtésrendszerek ma már sokszor egyesített formában kerülnek beépítésre. A hőszivattyú és a napelemes rendszerek is egyre gyakoribbak a fűtéstechnika területén. Pontosan ezért mindenképpen olyan cégre érdemes bízni az épületgépészeti feladatokat, akár építkezésről, akár korszerűsítésről van szó, ahol képzett és tapasztalt szakemberek állnak rendelkezésre.
 
Vízellátás és vízelvezetés
A vízellátás alapvető követelmény egy épülettel kapcsolatban, mint ahogy a szennyvíz elvezetése is.
 
Éppen ezért az épületgépészet nagyon fontos tartománya az ivóvíz közművesítése, a szennyvíz elvezetésének kiépítése, valamint a vízmelegítés megoldásának kidolgozása és kiépítése. Vízellátás nélkül csupán egy komfort nélküli épületet kapunk, ezért ez nagyon fontos része a kivitelezésnek. Fontos tudni, hogy generál kivitelezés révén az épületgépészeti munkálatok miatt sem kell aggódni, hiszen ez részét képezi a teljes kivitelezésnek. Akár korszerűsítésre, akár új épület kivitelezésére van szüksége, forduljon hozzánk. A GÁÉV-2008 Kft. magasan képzett és tapasztalt munkatársaival áll rendelkezésére.
 
Légtechnika
Mint fentebb már említésre került, a légtechnika is az épületgépészet részét képezi, mely valójában a szellőztetőrendszer.
 
Napjainkban csak akkor beszélhetünk komfortos épületről, ha az ott lakók, illetve ott dolgozók számára megfelelő minőségű levegő kerül biztosításra. Nemcsak a kellemetlen szagok elszívása miatt fontos a légtechnika, hanem levegővel nehézkesen ellátott helyiségek légellátása miatt is. Óriási szakértelem szükséges ahhoz, hogy a légtechnikai csővezetékek, berendezések ne legyenek hangosak, valamint ne rontsák az összképet, tehát rejtve kerüljenek beépítésre. Továbbá ma már lehetőség van az épületgépészet területén belül hőcserélős, más néven hővisszanyerő szellőzésre is, mely meglehetősen energiatakarékos megoldás.
 
A fentiekben csupán érintőlegesen foglalkoztunk az épületgépészet ágazataival. Azt azonban világosan láthatjuk, hogy szakképzett, professzionális csapatra van szükség ennek kivitelezéséhez.
 
Bízza a GÁÉV-2008 Kft.-re az épületgépészet feladatait, és élvezze az Önt megillető komfortot!