Generálkivitelezés

Generálkivitelezés

A generálkivitelezés a legegyszerűbb, és sok esetben a legtakarékosabb módja egy épület felépítésének.

A generál kivitelezés egy egyvállalkozós modell, mely során a generálkivitelező vállalja a ház megépítését szakági alvállalkozók bevonásával. Ebben az esetben a generálkivitelező a felelős mindenért, ami az építés során történik. A tulajdonos számára nyilvánvalóan ez a legegyszerűbb folyamat, hiszen egyetlen személy, illetve cég kezében futnak össze a szálak, így minden tájékoztatást tőle kap meg.

Generálkivitelezés a legmagasabb szinten
A generálkivitelezés abban az esetben még kényelmesebb a tulajdonos számára, ha ebbe beletartozik a felmérés és a generáltervezés is, valamint a műszaki vezetés.

Olykor előfordul, hogy egy-egy hozzá nem értő tulajdonos meglepődve tapasztalja, hogy az általa felkeresett generálkivitelező cég munkája ott kezdődik, hogy megkapja az építkezés kész terveit. Ez nem túl kényelmes, és nem is annyira praktikus olyan tulajdonosok számára, akik életükben először kerülnek kapcsolatba az építőiparral.
Pontosan ezért, hogy kényelmesebbé, egyszerűbbé tegyük az építkezést, nálunk, a GÁÉV-2008 Kft.-nél, a generálkivitelezés a felméréssel kezdődik. Magában foglalja a generáltervezést, és kivitelezés során a műszaki vezetést is. Bátran kijelenthetjük, hogy levesszük a terhet a válláról, az ötlet megszületésétől egészen a kulcsátadásig.

Szakszerű generálkivitelezés

A szakszerű generálkivitelezés magában foglalja, hogy egy megfelelő szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező építészmérnök kezében futnak össze a szálak és ő irányítja a teljes folyamatot.

Jó esetben műszaki vezető jogosultsággal is rendelkezik, illetve egy tapasztalt műszaki vezetővel együttműködik. Kizárólag ez biztosítja, hogy a kivitelezés szakszerű legyen.

Hazánkban azonban óriási problémát jelent, hogy sok szakmán kívüli személy végez úgynevezett „generálkivitelezést”, és mint tudjuk, szakmai felkészültség hiányában az eredmény valószínűleg nem lesz kielégítő.
Ezért nagyon fontos, hogy a generálkivitelezés olyan szakember vagy cég kezébe kerüljön, aki megfelelő felkészültséggel és tapasztalattal (meg persze végzettséggel) rendelkezik ahhoz, hogy az épület valóban olyan esztétikájú és minőségű legyen, mint amit elképzeltünk.
Természetesen az is nagyon fontos, hogy a generálkivitelezés megfelelő csapat révén történjen, tehát a generálkivitelező rendelkezzen megfelelő szakemberekkel a különböző munkafolyamatokra, valamint megfelelő felszereltséggel.
A felsoroltak természetesnek tűnhetnek, ám a tapasztalat azt mutatja, hogy nagyon sok vállalkozás nem rendelkezik a fentiekkel. Ha esetleg ez a szerződés aláírása után derül ki, akkor nagyon nehézkes helyrehozni a dolgokat.


Amennyiben Ön is szeretne gördülékeny, problémamentes építkezést, akkor a generálkivitelezés a GÁÉV-2008 Kft. kezében lesz a legjobb helyen. Referenciáink a bizonyítékok arra, hogy nálunk a legjobb minőségű munkavégzés az alapvető elvárás.
Akár családi ház, akár közintézmény létrehozása a kitűzött cél, vegye fel velünk a kapcsolatot! Somogy megye egész területén vállalunk generálkivitelezést. 

Forduljon hozzánk, segítünk!