Energetika

Energetika

Az energetika valójában az épületgépészet hatáskörébe tartozik, ám azon kissé túlnyúlik, hiszen figyelembe veszi többek között az energiaigény környezetvédelmi és társadalmi hatását is.
 
Az épületgépészeti feladatok közé tartozik energetika szempontjából az energiatermeléshez kapcsolódó berendezések környezetének megtervezése, valamint azok kialakítása és beépítése.
 
Energetikai tanúsítvány készítése
Az energetikai tanúsítvány azt igazolja, hogy az adott épületnek mekkora az energetikai teljesítőképessége.
 
Valójában ez egy tájékoztatás arról, hogy milyen az adott ingatlan energetikai tulajdonsága, továbbá javaslatokat foglal magában azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet ezen javítani. Az energetikai tanúsítvány egyrészt a tulajdonost tájékoztatja az ingatlan energiahatékonyságáról, valamint adás-vétel esetén a vevőt.
GÁÉV-2008 Kft. áll rendelkezésére, ha energetikai tanúsítvány szükséges.
 
Passzívház tervezése és kivitelezése
Energetika szempontjából a passzívházak az egyik legjobb megoldást jelentik napjainkban.
 
A passzívházak két sarkalatos pontja a kiemelkedő hőszigetelés, valamint a minimális fűtési igény. Valójában a passzívház óriási előnye, hogy a megmozgatott levegő utánfűtésével történik a fűtés (illetve utánhűtésével a légkondicionálás), anélkül, hogy további levegőmennyiséget kellene visszaforgatni. Mivel ehhez minimális energiamennyiség szükséges, ezért ez egyrészt energetika szempontjából igen hatékony megoldás, továbbá csökkenti az energiafüggőséget és a szén-dioxid kibocsátást. A fentiek alapján látható, hogy egy passzívház létrehozása igen előnyös befektetés, legyen szó akár családi házról, akár közintézményről.
GÁÉV-2008 Kft. munkatársai segítenek Önnek ennek a befektetésnek a megtervezésében és kivitelezésében, ha energetika szempontjából egy valóban hatékony megoldásra vágyik.
 
Napelemes rendszerek és hőszivattyú
Az energetika területén belül a napelemes rendszerek jelentik az egyik alappillért, mely révén tiszta energiához juthatunk.
 
A klímakrízis közepette a napelemes rendszerek olyan megoldást jelentenek számunkra, melyeket ki kell használnunk annak érdekében, hogy képesek legyünk megóvni Földünket. Az már pusztán pozitív hozadéka a napelemes rendszereknek, hogy energia szempontjából függetlenedni tudunk, továbbá a kiadásaink drasztikusan lecsökkennek. A hőszivattyú hatékonyságával és előnyeivel ma már szinte mindenki tisztában van. Azt azonban nem sokan tudják, hogy a napelemes rendszereket és a hőszivattyú típusokat nagyon jól lehet ötvözni. Így energetika szempontjából még jobb eredményeket érhetünk el.
 
Homlokzati szigetelés
Energetika nézőpontjából a homlokzati szigetelés szinte az első lépés, mely nálunk is régóta ismert és alkalmazott módszer a hőveszteség csökkentésére.
 
Bármilyen épületről is legyen szó, a homlokzati szigetelés mindenképpen csökkenti a hőveszteséget, ezáltal energetika szempontjából némileg „zöldebb” lesz az épület komfortszintjének fenntartása. Homlokzati szigetelést szeretne? Hívjon minket, segítünk.
 
Megújuló energia – az energetika legmagasabb foka
Kizárólag a megújuló energia felhasználásával leszünk képesek gátat vetni a környezetszennyezésnek, valamint ezáltal tudunk megszabadulni az energiafüggőségtől.
 
Akár napenergiát, akár földhőt vagy a levegő hőjét kívánjuk felhasználni, sokkal jobb megoldás a hagyományos fosszilis energiahordozók felhasználásánál.
 
Amennyiben szeretné otthonát korszerűsíteni, de nem tudja milyen megújuló energia lesz a legjobb megoldás, forduljon hozzánk, segítünk a tervezésben és a kivitelezésben egyaránt.