Villanyszerelés

Villanyszerelés

Napjainkban elektromos áram nélkül már szinte el sem tudjuk képzelni a mindennapi létezésünket. Éppen ezért fontos, hogy az elektromos áramot stabilan és biztonságosan tudjuk felhasználni otthonunkban, ehhez szakértő villanyszerelés szükséges.
 
A villanyszerelés többek között egy olyan részegysége az építkezésnek és a felújításnak, melyet semmilyen körülmények között nem szabad takarékossági szempontból saját magunknak elvégezni. Biztonságunk és egészségünk a legfontosabb, ezt nem szabad forintosítani. Bízza ránk a villanyszerelés folyamatát, érezze magát biztonságban!
 
Az elektromos áram biztonságos felhasználása
Pontosan az a szakszerű villanyszerelés célja, hogy az épületben élők, illetve dolgozók képesek legyenek az elektromos áramot biztonságosan felhasználni.
 
Mi is az elektromos áram? Valójában az elektronok áramlása fémekben vagy más vezető anyagokban. Az elektromos tér tulajdonképpen fénysebességgel terjed. Ez jut el a fogyasztókhoz vezetékeken keresztül az erőműből. Előnye, hogy a kiépített hálózatokon nagy távolságra is el lehet ezt szállítani.
Amennyiben a vezetékek, illetve az összes elektromos árammal kapcsolatos berendezés nem megfelelően van kiépítve, tehát a villanyszerelés nem szakszerű, akkor fennáll az áramütés veszélye. Mi valójában az áramütés? Az a jelenség, amikor az elektromos áram élő szervezeten folyik keresztül. Mivel az emberi test nedvei elektrolitként funkcionálnak ilyen esetben, ezért vezetik az áramot.
Az elektromos áram emberi szervezetre gyakorolt hatását az áram erőssége és a behatás ideje határozza meg. Olykor csak kellemetlen, ám rosszabb esetben súlyos károsodást, szívleállást, légzés leállást is okozhat, akár halálos kimenetelű is lehet. Valóban megéri ezt kockáztatni pusztán takarékossági szempontokból?
Amennyiben az itt leírtak alapján Ön is úgy gondolja, hogy érdemes az áramütést elkerülni, vegye fel velünk a kapcsolatot annak érdekében, hogy a villanyszerelés szakszerű és biztonságos legyen.
 
Villanyszerelés előkészületei
A villanyszerelés folyamatának a kezdete a tervezés, hiszen csak így lesz kényelmes, jól használható és biztonságos a kiépített elektromos hálózat.
 
A villanyszerelés minden esetben a tervezéssel kezdődik. Szakértő kollégáink felmérik az Ön igényeit azzal kapcsolatban, hogy milyen berendezések lesznek a lakásban és azok hol helyezkednek majd el. Kizárólag így kivitelezhető egy biztonságos és kényelmes rendszer.
Fontos az áramkörök egyenletes elosztása, valamint a személyi védelem. Új építkezés esetén kijelöljük a fogyasztási pontokat, behelyezzük a csöveket és az elektromos elosztót.
Ám ezzel nem ér véget a villanyszerelés folyamata, ezután következik a második fázis, amikor bekötjük a dugaszolóaljzatokat, a kapcsolókat, valamint külön kérésre a lámpákat és egyéb berendezéseket.
Ebből látható, hogy két alapvető tényező szükséges ahhoz, hogy az épület felhasználás szempontjából kényelmes és biztonságos legyen, megfelelő tervezés, valamint a szakértő villanyszerelés.
 
Szeretne minden szempontból jól használható otthont? Szeretné biztonságban érezni magát és családját? Szakértő villanyszerelés a megoldás, melyet a GÁÉV-2008 Kft. munkatársai biztosítanak az Ön számára. Keressen minket! Kérjen árajánlatot!