Műanyag ablak

Műanyag ablak

Energetikai szempontból roppant fontos a nyílászárók minősége. Egy jó minőségű műanyag ablak biztosítja az Ön számára a minimális energiaveszteséget.
 
Azt azonban érdemes tudni, hogy nemcsak a műanyag ablak minősége, hanem a beépítés szakszerűsége is fontos tényező, hogy teljes mértékben ki tudjuk használni a minőségi nyílászáró nyújtotta lehetőségeket.
 
Műanyag ablak régen és ma
A régi műanyag ablak típusok hibái orvosolva lettek. Ma már biztonságos és egészséges felhasználást tesznek lehetővé.
 
Néhány évtizeddel ezelőtt már nyilvánvaló volt, hogy a hőszigetelés elengedhetetlenül fontos az energiatakarékosság szempontjából. Ahogy megtervezésre kerültek az első hőszigetelő műanyag ablak típusok, nagyon sokan azonnal beépíttették azokat, majd rövid időn belül meg is bánták.
A régi műanyag ablak típusok teljesen légmentesen záródóra lettek tervezve. A szellőzés hiánya roppant egészségtelen életteret teremtett, mivel a tökéletes záródás nem tette lehetővé a pára távozását, valamint a levegő utánpótlását.
Ez azonban napjainkban már nem állja meg a helyét. Nincs ok a félelemre, bárki nyugodtan dönthet műanyag ablak mellett. Az úgynevezett résszellőzés megoldott. Nagy páratartalmú helyiségekben, valamint nyílt égésterű gázkészülékek esetén egyenesen kötelező a szabályozott szellőztetővel ellátott műanyag ablak felhasználása.
Mivel műanyag ablak területén is roppant széles a kínálat, így olykor nagyon nehéz dönteni. Nem is igazán javasolt, hogy egy hozzá nem értő saját maga válassza ki azokat a műanyag ablak típusokat, melyeket be szeretne építtetni.
Amennyiben Önnél is felmerült a nyílászáró csere szükségessége, vegye fel velünk a kapcsolatot. A GÁÉV-2008 Kft. szakértő munkatársai segítenek a kiválasztásban és a beépítésben.
 
Műanyag ablak kisokos
Műanyag ablak tekintetében csupán egyetlen, bár nagyon jelentős tényező az esztétika. Ezen kívül van rengeteg jellemző, melyről érdemes tudnunk ezt-azt a választás előtt, még akkor is, ha van segítségünk a vásárlás során.
 
Az alábbiakban írunk a légkamrákról, a K- és U-értékről, valamint az üvegrétegekről. Ezen kívül rengeteg adatot láthatunk még egy-egy nyílászáróval kapcsolatban, ám ezek a legfontosabbak.
Sokszor halljuk azt az adatot, hogy egy műanyag ablak hány légkamrás. Mit is jelent ez valójában? A légkamra egy olyan légrés, mely a profilon belül található. Több légkamra esetén ezek teljesen el vannak különítve egymástól. Többek között a légkamrák biztosítják a műanyag ablak hő- és hangszigetelését.
K- és U-érték ugyanazt jelenti, ez a hőátbocsátási tényező, azaz a hőveszteség mértéke. Minél kisebb ez a számadat, annál jobb a műanyag ablak hőszigetelése.
Az üvegrétegek kiosztása is nagymértékben befolyásolja a műanyag ablak hőszigetelését. Az általános üvegréteg kiosztás szerint két 4 milliméteres üvegréteg között helyezkedik el egy 16 milliméteres légrés. Egyes esetekben ez a légrés argongázzal van feltöltve, ami tovább csökkenti a hőátbocsátást, tehát az energiaveszteséget.
 
Természetesen ez a mini-kisokos nem elegendő ahhoz, hogy egészen biztosan a megfelelő műanyag ablak kerüljön kiválasztásra, csupán segít megérteni a kapott adatokat. Keressen minket elérhetőségeinken, hogy segíthessünk a választásban!