Nyílászáró

Nyílászáró

A nyílászáró minősége nagymértékben befolyásolja egy épület energiaveszteségét. Éppen ezért ez az alapvető korszerűsítések része hazánkban is már évtizedek óta.
 
A korszerű nyílászáró típusok régebben kizárólag műanyag alapanyagból voltak elérhetők, napjainkban azonban már más a helyzet. Ma már van rá lehetőség, hogy faszerkezetes, illetve alufaszerkezetes nyílászáró típusok közül választhasson az ember.
 
Régi nyílászáró
A régi nyílászáró típusok rengeteg hőveszteséget jelentettek a maguk idejében. Erre kellett megoldást találni.
 
Egy két évtizeddel ezelőtt már láthattuk ez első hőkamerás képeken, hogy mekkora energiamennyiség megy veszendőbe az ablakoknál és az ajtóknál. Erre mindenképpen megoldást kellett találni. Ekkor kerültek bevezetésre az első jól záródó ajtók és ablakok. A probléma csupán annyi volt, hogy teljesen légmentesen záródóra lettek tervezve az első hőszigetelt ablakok, így ez nem biztosított megfelelő szellőzést, ami egészségtelen környezetet teremtett. Ez azonban nem tartott sokáig, a probléma orvosolva lett, és napjainkban teljesen biztonságos és energetikai szempontból előnyös nyílászáró típusokhoz juthatunk hozzá.
 
Nyílászáró cseréje
Az ablakok és az ajtók több szakismeretet kívánnak, mint gondolnánk. Éppen ezért a kiválasztás, valamint a beépítés szintén szakértelmet kíván meg.
 
Mint minden más termék esetén, itt is óriási a különbség, ha az árkategóriát vesszük figyelembe. Nem mindegy azonban, hogy mit vásárolunk, és az hogyan kerül beépítésre. Az sem véletlen, hogy nyílászáró tekintetében a legtöbb esetben a garancia csak akkor érvényes, ha szakember építi be azt. A leggyakoribb hiba nyílászáró házi beépítése során, hogy hőhíd keletkezik az ablakkeret és a fal között. Ezzel valójában el is veszíti a funkciója nagy részét a hőszigetelt ablak, és ez csak egyetlen említett hiba a sok közül, melyet elkövethet valaki nyílászáró beépítése során, ha az nem tartozik a szakterületébe.
Ebből látható, hogy sokkal takarékosabb megoldás, ha professzionális csapatra bízzuk az ablak-, illetve ajtócserét.
 
Új épület esetén
Új épület esetén, amennyiben generál kivitelező cég végzi a munkálatokat, valójában semmilyen probléma nem merülhet fel, hiszen már a tervezés során egyértelművé válik, hogy milyen típusú nyílászárók kerülnek beépítésre.
 
Az ilyen „apróságok” okozzák a gondot, amennyiben nem generál kivitelező végzi az építtetést, hanem magunk próbáljuk azt megoldani egy többvállalkozós modell révén, szaktudás nélkül. Amennyiben azonban generál kivitelező végzi az építtetést, melybe a generáltervezés is beletartozik, akkor semmi gondunk nem lesz a nyílászáró kiválasztásával és beépítésével.
 
Felújítás során
Épület felújítása során, annak érdekében, hogy javuljon az épület energetikája, az első lépés mindig a nyílászáró cseréje, valamint a hőszigetelés.
 
Amikor fűtéskorszerűsítés a cél, akkor is érdemes először az „elszökő hő” megakadályozásáról gondoskodni, és utána javítani a fűtési lehetőségeken.
 
Bármilyen okból is szeretne új nyílászárókat az otthonába, vagy akár közintézménybe, mi elvégezzük Önnek a felmérést, a tervezést, valamint a beépítést.
Forduljon hozzánk elérhetőségeinken, professzionális csapatunk a legjobb megoldást kínálja fel Önnek.